Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik w pół godziny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopty 30 dag
masło 25 dag
żółtko jajek 4
cukier puder 20 dag
kawa ziarnista 3 dag
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik w pół godziny

Zmieloną kawę zaparzyć w pół szkl wody., przykryć i po 10 minutach odcedzić. Masło ucierać z żółtkiem i cukrem, dodając po parę kropli przestudzonej kawy. Posmarować kremem krążek andruta, ułożyć biszkopty, znowu przełożyć kremem, i przełożyćjeszcze jedna warstwą kremu. Na górę ułożyć drugiego andruta. Boki posmarować resztą kremu. Ozdobic odrobina kremu i ziarenkami niezmielonej kawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaaa1 19.08.2011 08:16
Kawę równie dobrze, można zrobić dużo wcześniej. =]
SmacznaPyza 14.08.2011 12:02
wątpię by torcik był gotowy w 30 min. - kawa stygnie dłużej, krem musi zastygnąć.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak