Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane śliwki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kg
ocet winny 1,5 szklanki
cukier 4 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane śliwki

Śliwki myjemy osuszamy kroimy na pół i usuwamy pestki i układamy w słoikach.Gotujemy ocet z przyprawami solą i cukrem i po lekkim ostudzeniu zalewamy owoce szczelnie zamykamy i odstawiamy w chłodne ciemne miejsce.Można przełożyć śliwki liśćmi wiśni lub czarnej porzeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 09.12.2012 08:31
dobre
Halusia 28.09.2011 18:53
Smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak