Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe roladki z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek topiony śmietankowy0 10 dag
szynka wędzona 15 dag
szczypiorek 2 pęczki
sól do smaku do smaku
pieprz do smaku do smaku
papryka mielona do smaku
masło 1/2 (bez dodatku oleju)
ser żółty 35 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe roladki z szynką

1. Szynkę pokroić w drobniutką kosteczkę.
2. 1 pęczek szczypioru umyć, sparzyć wrzątkiem, następnie przelać zimną wodą. osaczyć, ostudzić.
3. drugi pęczek szczypiorku drobno posiekać.
4. Serek topiony rozdrobnić widelcem, dodać do masła zmiksować na gładką masę, dodać kosteczki szynki i posiekany szczypiorek, posiekane jajko.
5. Pastę przyprawi solą i pieprzem i ostrą papryką.
6. Pastę równomiernie rozsmarować na plasterkach żółtego sera, zwinąć roladki.
7. Każdą związać jednym piórem szczypiorku.
8. Ochłodzić
Roladki można podawać z grzankami i ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak