Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety wieprzowe w occie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
cebula 1
woda 2 szklanki
ocet 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
ziele angielskie 2
Liść laurowy suszony Prymat 2
marchew 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety wieprzowe w occie

Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, solą oraz pieprzem. Formujemy malutkie pulpeciki i smażymy na rozgrzanym oleju. Z wody, octu, cukru przygotowujemy zalewę. Dodajemy ziele, liść, plasterki marchewki oraz cebulę pokrojoną w piórka i gotujemy 3-5 minut. Taką zalewą zalewamy klopsiki, które następnie przekładamy do lodówki. Po 20-30 minutach gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 02.11.2012 18:59
coś nowego
JaPaqc 22.07.2012 20:34
świetne
Ewelina47 25.02.2012 11:13
dla mnie coś nowego
olkaaa 15.12.2011 20:12
muszę spróbować
Tika4444 12.10.2011 19:58
świetny pomysł
iga2 05.10.2011 19:04
smaczne
Mati13 08.09.2011 15:58
świetny przepis
dianix 26.08.2011 16:33
ciekawe jak smakuje, nie jadlam
Beatris 23.08.2011 18:27
Takiej potrawy jeszcze nie jadłam. Jestem bardzo ciekawa jej smaku.
Margo1 23.08.2011 08:09
apetyczne
Izabela/bella81 15.08.2011 23:22
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak