Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chutney jabłkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1/2 kg
cebula 1 szt
pomarańcza
rodzynki 5 dkg
papryczka chilli 1/2 szt
cukier 10 dkg
ocet jabłkowy 1/2 szklanki
sól
pieprz
imbir
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: chutney jabłkowy

Jabłka i pomarańczę myjemy obieramy ze skórki i kroimy na cząstki i usuwamy pestki.Dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulą oraz ocet jabłkowy i gotujemy na małym ogniu 15 min a następnie dodajemy cukier,rodzynki,sól,pieprz chilli i imbir do smaku i gotujemy godzinę,na koniec mieszamy z musztardą i gorący rozkładamy do słoików,zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.Jeśli ktoś nie lubi imbiru można go zastąpić anyżkiem.Fajny dodatek do mięsa na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 09.12.2011 01:07
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak