Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chutney ananasowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ananas 1 szt
czosnek 2 ząbki
rodzynki garść
ocet winny 1 szklanka
cukier 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
pieprz
imbir świeży 1 drobno pokrojony
gruszki 2 zielone

Przepis i sposób przygotowania na: chutney ananasowy

Rodzynki myjemy i namaczamy.Umyte jabłka obieramy ze skóry usuwamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki,dusimy pod pokrywką na małym ogniu razem z drobno pokrojonym ananasem oraz ząbkami czosnku i imbirem.Po około 15 min kiedy owoce zmiękną dodajemy rodzynki wraz z niewielką ilością wody w której się moczyły,cukier,sól i pieprz.Dusimy mieszając jeszcze 30 min.Rozkładamy do wyparzonych słoików zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia do góry dnem.Podajemy do mięs lub do sosów orientalnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 20.05.2012 09:23
chętnie spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak