Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z owoców tarniny

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg
goźdzk Prymat kilka
Cynamon cały Prymat kawałek
brandy 50 ml
owoce tarniny 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z owoców tarniny

Zebrane jesienią owoce tarniny zamrażamy na noc,następnie myjemy osuszamy i skrapiamy alkoholem i mieszamy.Zalewamy gorącym syropem ugotowanym w proporcji 1 kg cukru na szklankę wody i odstawiamy na dwie doby.Syrop zlewamy do garnka ponownie gotujemy dodając gozdziki i korę cynamonu i do gorącego wkładamy owoce.Smażymy aż staną się szkliste.Gorące owoce rozkładamy do słoików zalewamy gorącym syropem i zakręcamy.Odstawiamy do góry dnem do ostudzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 08.09.2011 23:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak