Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

frytki z patisona z keczupem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
jajko 2
sól
tłuszcz do smażenia
keczup pikantny
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: frytki z patisona z keczupem

patisony obrać ze skórki i pokroić na plasterki o grubości około 1 cm,a następnie wzdłuż na paseczki.posypać solą i pozostawić na sicie no ok.30 minut.następnie obtaczać w mące i maczać w jajku ubitym jak na omlet.wrzucać na gorący olej i smażyć na złoty kolor.możemy podawać z dodatkiem keczupu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 11.07.2010 07:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak