Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron Muszle nadziewany szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 5 szt
makaron (duże muszle) 1 op
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
czosnek 1 ząbek
pierś z kurczaka 2 szt
mozzarella w kulce 1 szt
bazylia świeża 2 łyż
natka pietruszki 2 łyż
śmietana 100 ml
pieprz i sól do smaku
parmezan starty 6 łyżek
masło do posmarowania formy
wino białe wytrawne 10 ml
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron Muszle nadziewany szparagami

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.Przepłukać zimną wodą .Na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek.Dodać pokrojoną w paseczki pierś z kurczaka..Szparagi pokroić w plasterki.Dodać do całości ,smażyć 5 min,potem zalac mieszaniną śmietany i wina,dodać pietruszkę i pokrojoną bazylię.Doprawić do smaku ,gotować 5 min.na niewielkim ogniu.Do letniego farszu dodać pokrojoną mozzarellę i wymieszać.Gotowym farszem nadziewać muszle ,ułożyc je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Posypać parmezanem.Zapiekac w temp.180 przez 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 12.03.2012 13:29
pysznosci - w mojej ocenie rzecz jasna
Wiesława1 22.12.2011 08:36
super
dorotka0000025 28.10.2011 14:20
wow fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak