Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zapiekanka rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 1/2 kg
pomidory 1/2 kg
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
śmietana 1 szklanka
sok z cytryny 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
zielenina 1 łyżka
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
ryż 2 (ugotowany)
ryba 1 (morska)

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zapiekanka rybna

Rybę sprawiamy, płuczemy, ostrym nożem kroimy filety, skrapiamy sokiem z cytryny. Kroimy w grubą kostkę tak jak mięso na gulasz. Paprykę myjemy, kroimy w grubą kostkę. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Tłuszczem smarujemy naczynie żaroodporne, następnie wysypujemy bułką tartą. Układamy warstwami: ryż, pomidory, paprykę, rybę oprószoną mąką i papryką. Warstwę ryby przykrywamy ryżem i całość zalewamy śmietaną wymieszaną z jajkiem. Zapiekamy 30-40 minut. Podajemy zapiekankę z zieloną sałatą przyprawioną oliwą i kwaskiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.04.2013 11:20
pyszna rybka
halinka1011 13.08.2011 17:34
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak