Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan nadziewany serem i pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
ser żółty 100 dag
pomidorki koktajlowe 10 szt
parmezan starty 1 łyżka
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan nadziewany serem i pomidorami

Umyte bakłażany przekroić wzdłuż ,miąższ wydrążyć i pokroić w kostkę , a środek posolić i odstawić.Po chwili połówki opłukać , osuszyć papierowym ręcznikiem ,lekko podsmażyc na oleju .Na tym samym oleju podsmażyć miąższ.Potem wymieszać go z przekrojonymi pomidorkami koktajlowymi,listkami bazyli ,pokrojonym w kostkę serem żółtym .Doprawić do smaku solą.Wydrążone bakłażany napełnić farszem ,posypać z wierzchu parmezanem.Zapiekać w piekarniku 15 min w temp 180 .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 12.08.2012 21:52
świetny przepis, zainspirował mnie do stworzenia czegoś ciekawego z bakłażanem
bursztynek 22.11.2011 23:51
fajny pomysł
Emilia22 13.08.2011 17:37
ciekawe
halinka1011 13.08.2011 17:33
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak