Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
śmietana 4 łyżki
masło 2 łyżki
mąki pszenna i ziemniaczana 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
warzywny koncentrat smakowy 2 łyżki
pieprz - -
sól - -
grzyby świeże 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem

Grzyby oczyścić, wypłukać, osuszyć, drobno pokroić i wraz z posiekaną cebulą zeszklić na maśle. W garnku zagotować litr wody, rozpuścić w niej koncentrat smakowy, dodać grzyby z cebulą, zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną, wlać do zupy, zagotować mieszając. Doprawić zupę sokiem z cytryny, pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 13.08.2011 17:04
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak