Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowo-chlebowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory dojrzałe 80 dag
chleb tostowy 4 kromki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
olej 2 łyżki
sos sojowy do smaku
tabasco do smaku
pieprz do smaku
bazylia 2 łodygi
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowo-chlebowa

Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Czosnek i cebulę obieramy i siekamy na drobną kostkę. Rozgrzewamy w rondelku olej, następnie dusimy pomidory. czosnek i cebulę (10 min. pod przykryciem na średnim ogniu). W 2 szklankach wrzątku rozpuszczamy kostkę bulionową i moczymy w niej pokrojone w kostkę pieczywo. Duszone pomidory miksujemy z namoczonym chlebem, dodając odrobinę bulionu. Zupę podgrzewamy, doprawiamy sosem sojowym, pieprzem i tabasco. Po przelaniu do talerza posypujemy listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.04.2013 11:20
też ciekawa..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak