Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń po staromiejsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło lub margaryna 5 g
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
tymianek 1 (suszony)
schab bez kości 1 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń po staromiejsku

mięso polać winem i zawinąć w folię spożywczą,odstawić na 1 godz.czosnek zmiażdżyć.mięso natrzeć czosnkiem,ziołami,solą,pieprzem.ułożyć na lekko natłuszczonej blasze,posypać wiórkami zimnego tłuszczu.piec w tem.200*c ok. 2 godzin.po godzinie polać szklanką ciepłej wody,a następnie podlewać tworzącym sosem.kiedy mięso będzie miękkie,na chwile zwiększyć tem. 250*c-aby pieczeń ładnie się zarumieniła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak