Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa minestrone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 10 dag
cukinia 1 szt
makaron 10 dag
boczek wędzony 5 dag
cebula 1 szt
por 1 szt
marchewka 2 szt
ziemniaki 2 szt
pomidory 4 szt
oliwa 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa minestrone

Fasolę moczymy na noc, gotujemy i osączamy. Cebulę, por i boczek kroimy i rumienimy na oliwie. Stopniowo dodajemy obrane, pokrojone pomidory. Wszystko dusimy na ogniu 10 minut.
Wlewamy ok. 1,5 litra wody do garnka, dodajemy oregano, obrane pokrojone marchewki a także ziemniaki - gotujemy do miękkości. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy fasolę, pokrojoną cukinię oraz makaron. Na końcu zupę doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.04.2013 11:21
fantastyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak