Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z Salzburga

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier puder 5 dag
mąka 4 dag
wanilia 1/2 laski

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z Salzburga

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywna pianę, dosypując stopniowo cukier. Żółtka rozmiesza z 2 łyżkami piany i połączy z pozostała pianą. Wsypa mąkę i miąższ wyskrobany z wanilii, delikatnie wymieszać. formę wysmarować masłem, łyżka nakładać porcje piany formując kopce. Piec ok. 15 min w temperaturze 180 stopni, posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcin36 30.08.2011 21:50
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak