Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowe fusion :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

6 kapeluszy prawdziwków – suszonych ,6 grzybów Mun,6 suszonych kurek
sos sojowy- grzybowy,szczypta przyprawy do dań chińskich ( takiej jaką się używa )
bulion drobiowy 1/2 l
mąka 2 łyżki
podgrzybki suszone 6 szt.
cebula 4 szt. (małe)
masło 1 łyżka
olej 1 łyżki
makaron ryżowy 1 garść (w kształcie wstążek)
serek topiony 1 łyżka (kremowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowe fusion :

Grzyby namoczyć i ugotować ( ok. 30 minut ) w szklance wody . Odsączyć – wywar zostawić . Grzyby pokroić w paseczki .
Cebulę pokroić w piórka i zezłościć na maśle . Grzyby , cebulę , wywar z grzybów i bulion wymieszać razem i gotować na małym gazie 30 minut. Doprawić sosem sojowym, pieprzem i przyprawą do dań chińskich .Zagęścić mąką roztartą z olejem i serkiem .Zagotować .
Makaron zalać osolonym wrzątkiem i zostawić pod przykryciem na 10 minut. Odcedzić ( przekroić ) .
Podawać zupę z makaronem ryżowym wstążki lub penne ryżowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak