Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 sztuka
miód 1,5 szklanka
śmietana 0,5 szklanka
jaja 6 sztuka
cukier 1,5 szklanka
drożdże 4 dag
kakao 1 tyłżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 sztuka
mąka 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: piernik

Margaryne, cukier, drożdże ucieramy dodając po 1 jajku, kakao, cynamon, miód, śmietana i mąka z sodą. Piec ok. 50-60 min w temp. 160-180 stopni Celsjusza.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak