Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w marynacie na kwaskowo
2. Gruszki przełóż do słoików, dodaj po kawałku chrzanu i po kilka listków mięty. zalej marynatą. zakręcone słoiki pasteryzuj przez 20 min.
gruszki | 2 kg |
chrzan | 1 szt |
mięta | 2 gałązki |
Na marynatę: | |
woda | 1 szkl |
ocet winny | 2 szkl |
cukier | 2,5 szkl |
Gorczyca biała cała Prymat | 1 łyżka |
ziele angielskie | 1 łyżeczka |
skórka z cytryny | do smaku |
cynamon | 4 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: