Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańskie tortille z wołowiną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortilla 4 placki
mięso mielone 30 dag
pomidory 2 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
oregano do smaku
bazylia do smaku
papryka 1,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańskie tortille z wołowiną

1. Podsmaż na oliwie mięso z przyprawami i posiekanym czosnkiem. Cebulę pokrój w piórka, paprykę w paseczki. Pomidory polej wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Razem z cebulą, papryką i koncentratem pomidorowym dodaj do mięsa. Smaż 15 min.
2. Tortille podgrzej na suchej patelni. Nakładaj na porcje mięsa, zwijaj jak naleśniki. Podawaj ozdobione listkami bazylii i pokrojone w ósemki pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.01.2014 08:31
bardzo lubię
fictor123 01.10.2012 07:49
super
Lidia6 23.02.2012 17:24
pyszne
Olaa 18.11.2011 14:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak