Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki serduszka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1
żółtko jajek 1
margaryna 0,5 kostki
szczypta soli
mąka 3 szklanki
mleko 0,5 szklanki
drożdże 4 dkg
Farsz:
mięso z kurczaka 1 kg
pieczarki 30 dkg
cebule 2 średnie
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki serduszka

Margaryne rozpuścić. Drożdze rozpuścić z sola. Mleko podgrzać. Do drozdzy wbić jajko i żółtko, rozmeiszac i wlać mleko i margarynę. Wsypac mąkę i wyrobic ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Mięso ugotowac i zmielić. Cebulę drobno pokroic i usmażyć z pieczarkami. Następnie pieczarki rozdrobnić w blenderze i wymieszać z mięsem. Doparwić do smaku.
Ciasto rozwałkować i wykrawać serduszka. Na jedno nakładac farsz, przykładac drugim i skleić po bokach. Posmarowac białkiem i piec w 180 stopniach aż będą mieć ciemno złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 11.09.2012 21:18
fajne
ilka_86 03.09.2011 08:51
pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak