Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuskus z jagnięciną

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagnięcina 40 dag
kuskus 1 op
ziemniaki 2 szt
rzodkiew biała 1 szt
boczek 10 dag
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kuskus z jagnięciną

1. Kuskus zalej wrzątkiem w sporym naczyniu. Wymieszaj i odstaw by wchłonął wodę.
2. Boczek pokrój w drobną kostkę, a jagnięcinę w dużą kostkę. W rondelku przesmaż boczek, dodaj posiekaną cebulę i zeszklij. Dodaj mięso, dopraw i usmaż razem. Dodaj koncentrat, podduś. Uzupełnij wodą, dodaj pokrojone ziemniaki i rzodkiew, duś razem do miękkości. Dodaj kuskus i oliwę. Dopraw, wymieszaj, udekoruj i podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.06.2013 09:04
apetycznie wygląda
Anna152 09.11.2012 17:15
super
usmiech 14.06.2012 08:37
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak