Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z sosem musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 50 gram
fasolka szparagowa 50 gram
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda 3 łyżeczki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
olej 4 łyżeczki
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z sosem musztardowym

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na 4 części. Fasolkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przestudzić. Kapustę poszatkować, ułożyć na talerzu. Na wierzchu rozłożyć fasolkę, jajka i pokrojoną w piórka cebulę. Olej wymieszać z musztardą, cukrem i octem. Sałatkę oprószyć solą i pieprzem, polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 03.10.2013 18:02
świetna sałatka
Paweł10 14.05.2012 21:52
pycha
Lotar 07.11.2011 07:39
świetna kompozycja !
Jarlin 02.11.2011 10:30
smaczna
Marlena/Kinia 12.10.2011 13:16
wygląda smacznie, ja zamiast musztardy wolałabym jednak majonez
Weronika_eM 21.08.2011 23:04
pycha
halina17 13.08.2011 11:37
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak