Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w musztardowej zalewie 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe
ocet 1/2 szklanki
cukier 1 szklanka
woda 2 szklanki
sól 2 łyżeczki
musztarda 200 gram
cebula 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
chili 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w musztardowej zalewie 2

Ogórki obrać, pokroić wzdłuż na 4-6 części. Do każdego słoika (ok.1/2 litra) włożyć po 1/2 łyżeczki gorczycy, małym kawałku liścia laurowego, 2 ziarenka ziela angielskiego i 1,5 plasterka cebuli. Nałożyć ogórki. Wodę zagotować z octem, cukrem, solą, musztardą i chili. Zalewą zalać ogórki. W razie potrzeby przygotować więcej zalewy zachowując proporcje. Pasteryzować ok.5-10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 22.12.2012 21:18
Doskonały dodatek do obiadu zimą.
LuKaSz4761 26.09.2011 09:55
superr
Weronika_eM 21.08.2011 23:03
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak