Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ogórków i szparagów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 0,5 kg
ogórek 1 szt
pomidor 1 szt
jajko 2 szt
majonez 2 łyżki
gęsta śmietana 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ogórków i szparagów

Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki, obieramy z włókien i gotujemy do miękkości /ok. 15 min/ w osolonym wrzątku. Odcedzamy, studzimy i kroimy na ok. 2 cm kawałki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki. Ogórka i pomidora kroimy w półplastry i układamy na półmisku, na nich szparagi i jajka. Majonez mieszamy ze śmietaną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Mieszamy i polewamy sałatkę. Do sałatki możemy dodać szynkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 26.05.2013 19:56
ciekawa jestem smaku nigdy takiej nie jadłąm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak