Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

carbonara o polsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 1 ząbek
cebula 50 g
serek topiony śmietankowy duży 1 szt.
Pieprz biały mielony Prymat do smkau
rozmaryn kilka listków
oliwa 20 ml
woda 100 ml
boczek wędzony 8 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: carbonara o polsku

cebule i czosnek obieramy i kroimy w drobna kostkę i szklimy na oliwie. boczek kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. dodajemy wodę i przyprawy dusimy 7 minut. na sam koniec rozprowadzamy dokładnie serek topiony i dodajemy rozmaryn. smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 17.05.2012 19:37
pycha
daria899 03.11.2011 14:21
pycha
Natalia40 21.09.2011 22:47
super
bami 25.08.2011 19:17
Pyszna wersja klasycznego włoskiego dania, brawo! :)
stokrotka 21.08.2011 22:09
pyszne
barbara11561 20.08.2011 15:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak