Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony z pieczarkami i cebulką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab pieczony 1 kg
pieczarki 25 dag
cebula 1 sztuka
sól do smaku
woda 300-400 ml
oliwa 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2-3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony z pieczarkami i cebulką

Pieczony schab( może być taki, który został nam z obiadu) kroimy w plasterki. Pieczarki i cebulę oczyszczamy i siekany w drobną kosteczkę. Do garnka z wodą dodajemy ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy. Gdy woda się zagotuje dodajemy pieczarki. Cebulę podsmażamy na oliwie i przekładamy do garnka. Gdy pieczarki będą miękkie dodajemy plastry schabu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.12.2013 13:25
pycha obiadek
Wafelek2601 17.06.2013 18:49
Pyszny obiadek
IKrakowianka 05.08.2012 19:57
lubię takie mięsko
malaczarna23 16.06.2012 22:00
pycha
bercik1 21.10.2011 23:45
Moje smaki.
Emilia22 30.09.2010 09:10
świetnie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak