Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odwrotne gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
kapusta biała 1/6 główki
koncentrat pomidorowy 90 g
sok pomidorowy 200 ml
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 3
sól do smaku
ryż 1 łyżka
jajko 2
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Odwrotne gołąbki

Mięso mielone przyprawiamy solą oraz pieprzem ziołowym, wbijamy jajka, dodajemy ryż i wyrabiamy masę mięsną. Kapustę dokładniej środek liści kroimy w kostkę. Z mięsa forumujemy podłużne kotleciki w środku których powinien znaleźć się kawałek kapusty. Smażymy na rozgrzanym smalcu na kolor rumiany. Do garnka z wodą wrzucamy bulionetkę, resztki kapusty, przyprawy i zagotowujemy. Do gotującego się wywaru dodajemy sok oraz przecier pomidorowy. Zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem na jednolitą masę (uważamy aby się nie poparzyć). Do tak przygotowanego sosu wkładamy usmażone gołąbki i dusimy kilkanaście minut. Gdy sos nie będzie gęsty można zaciągnąć mąką. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 31.08.2012 13:23
smaczne
Jodaj 24.08.2012 10:01
super :)
halina17 01.12.2011 20:52
smaczne
Ewelina47 28.11.2011 08:40
lubię takie innowacje
Emilia22 15.11.2011 10:42
wyglądają smakowicie
daria899 06.10.2011 23:48
znakomite
isetta 02.10.2011 15:06
bardzo dobre
iga2 24.09.2011 20:31
smaczne
Justyna70 22.09.2011 09:36
fajne
Margo1 20.08.2011 12:23
też smaczne
dianix 19.08.2011 12:35
no i ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak