Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
kapusta kiszona 0,8 kg
łopatka bez kości 0,6 kg
pieczarki 0,4 kg
boczek 0,15 kg
mąka 2-3 łyżki
przecier pomidorowy 1 słoik
majeranek do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
margaryna 2-3 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Białą kapustę myjemy, szatkujemy i gotujemy na wrzącej, osolonej wodzie. Po ok. 20 min. dodajemy pokrojoną kapustę kiszoną (z kwaśną wodą).
Łopatkę płuczemy, kroimy i podsmażamy na tłuszczu. to samo robimy z pieczarkami. Gdy oba produkty będą miękkie przekładamy do ugotowanych kapust.
Boczek kroimy w drobną kosteczkę i topimy. Na powstałym tłuszczu przyrządzamy zasmażkę i podprawiamy bigos. Na końcu dodajemy przecier i przyprawy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 09.12.2013 09:41
bardzo lubię bigos!
ONY_za_kare 11.09.2013 11:34
uwielbiam! :)
IwonaDD 07.06.2013 07:34
wygląda pysznie!
andrzej10 27.07.2012 15:32
smaczne
ewaa 05.11.2011 15:32
uwielbiam...:)
Ewa95 18.10.2011 12:06
mniam
halinka1011 12.08.2011 21:13
smakowite
Natalia37
Natalia37 12.08.2011 18:02
też dzisiaj gotowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak