Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
cebula 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 5 łyżek
sól 1 łyżeczka
palma 1/2 kostki
jabłka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec z jabłkiem

Słoninę zmielić i stopić w głębokiej patelni. Wrzucić do niej palmę, roztarty w dłoniach majeranek i sól. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na osobnej patelni na wytopionym smalcu. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do smalcu dodać cebulę i jabłka, wymieszać, smażyć jeszcze 2 minuty. Przestudzić, przelać do słoików, zostawić do zastygnięcia. W trakcie zastygania przemieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 24.02.2014 23:23
świetny przepis na domowy smalec
cooleczka 02.06.2012 14:48
radzę spróbować - smaczny :)
Izabela/bella81 09.11.2011 09:39
z jabłkiem jeszcze nie jadłam
Izabela/bella81 09.11.2011 09:39
z jabłkiem jeszcze nie jadłam
Marlena/Kinia 07.10.2011 11:05
Wygląda apetycznie.
halinka1011 12.08.2011 21:12
smakowite
Misiabe 12.08.2011 18:12
Uwielbiam smalczyk :) na pewno wypróbuje i z jabłkiem
Natalia37
Natalia37 12.08.2011 18:02
ja dodaje trochę miodu
Jolanta_P-S 12.08.2011 17:50
Znam ten przepis, ale ja nie dodaje jabłka, ani cebuli
Weronika_eM 12.08.2011 17:34
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak