Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z kotlecikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
mięso mielone 0,5 kg
serek w kiełbasce 2
ziarenka smaku 1 łyżka
porcje rosołowe 0,2 kg
marchew 1
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z kotlecikami

Porcje rosołowe ugotować z pokrojonymi pieczarkami i pokrojoną marchewką. Dodać ziarenka smaku.
Mięso mielone wygnieść z jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Formować małe kotleciki.
Wrzucac do garnka z gotującymi sie pieczarkami i porcja rosołową. Gotować 10 minut. Wrzucić topione serki \"kiełbaski\" i dokładnie wymieszać. gotować aż serki sie rozpuszczą a zupa nabierze konsystencji lekko kremowej.
Podawać z ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia37
Natalia37 12.08.2011 18:02
uwielbiam ją
Natalia37
Natalia37 12.08.2011 18:02
uwielbiam ją

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak