Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka razowe z płatkami owsianymi i czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miękkie masło 120 g
jajko 1
płatki owsiane 100 g
mąka razowa 140 g
proszek do pieczenia pół łyżeczki
czekolady posiekanej 250 g
brązowy cukier 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka razowe z płatkami owsianymi i czekoladą

Masło ucieramy z cukrem przy pomocy miksera. Dodajemy jajko, dalej ucierając. Wsypujemy resztę składników, mieszamy.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszczamy łyżką.
Pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 15 minut, aż zaczną się lekko brązowić. Czekamy około minuty przed zdjęciem z blaszki, potem studzimy na kratce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak