Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle wieprzowe z plasterkiem żółtego sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle wieprzowe 4 sztuki
sok z jednej cytryny
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mąka 2 łyżki
płatki kukurydziane 3 łyżki
jajko 1 sztuka
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka
ser żółty 4 (twardy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle wieprzowe z plasterkiem żółtego sera

Mięso opłukać i osuszyć, dobrze rozbić tłuczkiem, skroic sokiem z cytryny, oprószyc sola i pieprzem. Na połówce każdego kotleta ułozyć plasterek sera, oprószyć papryką, złozyć brzeg i spiąć wykałaczkę.
Jajko rozmącić widelcem. Płatki dokładnie rozkruszyć, wymieszać z bułką tartą. Mąkę wsypać na oddzielny talerz. Olej rozgrzać na patelni.
Sznycle kolejno panierować w mące, jajku i tartej bułce z płatkami, wkładac na patelnię i smażyć po 5 min. z każdej strony.
Można podawać z opiekanymi ziemniakami z koperkiem lub frytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak