Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik z groszkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
grzyby suszone 5 sztuk
kasza jęczmienna 3 łyżki
zielony groszek 5 łyżek
pieprz 3 ziarna
przyprawa myśliwska
ziemniaki 5 sztuk
masło 1 łyżka
posiekana zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik z groszkiem

Grzyby namoczyć w wodzie przez noc. Następnie ugotować je, wsypać opłukaną kaszę, gotować ok. pół godziny. Dodać pokrojoną włoszczyznę, zielony groszek, przyprawy, ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. przed podaniem dodać masło i zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak