Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w panierce z surówką z kwaszonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz
bułka tarta pikantna
jajko
marchew
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w panierce z surówką z kwaszonej kapusty

Dorsza grenlandzkiego oprószyłam solą i pieprzem. Obtoczyłam w rozkłóconym jajku, bułce tartej i smażyłam na gorącym oleju po 4 minuty z każdej strony.

Kapustę kwaszoną pokroiłam, aby podczas jedzenia nie ciągnęły się długie pasma kapusty. Starłam marchewkę, posiekałam małą cebulę i dodałam do kapusty. Dodałam oliwę, dużo pieprzu i pół łyżeczki cukru. Wymieszałam.

Do ziemniaków dodałam przyprawę do ziemniaków Prymat.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak