Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane łódeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
wędlina
ser
cukinia
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane łódeczki

Cukinię pokroiłam na plasterki o grubości ok 0,5 cm i podsmażyłam je z obu stron na bardzo małej ilości oliwy. Ciasto francuskie pokroiłam w kwadraty (mniej więcej) pasujące do foremek na mufinki. Wyłożyłam ciastem foremki, na dno położyłam cukinię, na to posiekaną cebulę, plasterek wędliny, ser żółty. Zapiekałam w 180 stopniach przez 17 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 15.11.2011 12:46
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak