Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt.
cebula 1 szt.
koperek 1 pęczek
śmietana 30% 1 szkl.
kminek Prymat 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukier 1 szczypta
masło 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z koperkiem

Kapustę szatkujemy. W rondlu, na maśle ,podsmażamy cebulę oraz kminek. Następnie dodajemy kapustę. Podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy pod przykryciem, aż zmięknie.
Dodajemy śmietanę zmieszaną z mąką, koperek i przyprawy. Mieszamy dokładnie i dusimy jeszcze przez chwilę, by smaki się przeniknęły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak