Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet mielony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
jajko 1 szt.
bułka 1 szt.
cebula 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
czosnek 1 ziarek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet mielony

Do miski wyłożyć mięso mielone, dodać do niego sól, pieprz, przyprawy, jajko, wcześniej drobno posiekaną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pół szklanki tartej bułki. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić na jednolitą masę, po czym uformować okrągłe kotlety. Następnie obtoczyć je w bułce tartej i powoli kłaść na patelnię na rozgrzany odrobinę wcześniej olej – smażyć aż do uzyskania pięknego brązowego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 06.07.2012 20:31
pycha
Zoso 26.01.2012 20:49
sobotni standard obiadowy
mic 12.12.2011 20:12
bardzo lubie i do tego z buraczkami jak na zdjeciu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak