Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z cebulką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2
cytryna
olej 1 szklanka
ziele angielskie 2-3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 3
pieprz świeżo mielony
matijasy 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z cebulką

Śledzie moczymy w wodzie- do momentu aż smak będzie nam odpowiadał. Cebul kroimy drobno i solimy, po kilku minutach gdy puści sok odciskamy go, a cebule wypłukujemy z nadmiaru soli. Cebulę i sledzie układać na przemian w naczyniu,a następnie zalac olejem z liściem laurowym i zielem. Odstawic do lodówki na dzień. Przełożyc na półmisek, skropić sokiem z cytryny i zmielić na wierzh pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak