Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eskalopki z łososia na szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś 80 dag
szpinak 20 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 dag
oliwa 100 ml
masło 2 dag
cebula 1 mała
czosnek 1 ząbek
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Eskalopki z łososia na szpinaku

Cebulę obrać, drobno posiekać. Szpinak doprawić czosnkiem przeciśniętym wcześniej przez praskę, dodać sól, pieprz i podsmażyć na maśle. Pod koniec dodać cebulę i wymieszać. Przygotować rybę: opłukać, posolić, skropić oliwą, przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 70*C. Rybę podawać, formując porcje na przygotowanym szpinaku. Przed podaniem skropić oliwą i octem balsamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak