Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe z rokpolem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 sztuki
sok z połowy cytryny
rokpol 20 dag
natka pietruszki mały pęczek
oliwa 4 łyżki
czosnek 1-2 ząbki
mąka 2-3 łyżki
rozmaryn 1 gałązka
sól do smaku
pieprz do smaku
wino białe wytrawne 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z rokpolem

W każdym kotlecie naciąć głęboką kieszeń. Mięso natrzeć rozgniecionym czosnkiem, oprószyć pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Przykryć i wstawić do lodówki na 20 minut. Rozkruszony ser przełożyć do miseczki, dodać posiekaną natkę, utrzeć. Ugotowanym farszem napełnić kieszenie i spiąć wykałaczkami. Kotlety posolić, obtoczyć w mące, usmażyć na rumiano z obu stron. Dodać rozmaryn, podlać kieliszkiem wina i dusić pod przykryciem przez około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak