Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana z pieczarkami i serem

4.0
(28)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 3 szt.
pieczarki 300 g
cebula 1 szt.
śmietana 18-procentowa 150 g
cytryna 1/2 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
mąka 3 łyżki
ser gouda 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana z pieczarkami i serem

Filety rybne skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem.
Następnie obtoczyć w mące i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę i dusić na łyżce oleju do miękkości. Dolać śmietanę.
Do naczynia żaroodpornego włożyć usmażoną rybę, na rybę pieczarki i posypać startym serem. Piec ok. 10 - 15 min w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata 09.02.2023 17:31
Szkoda ryby. Nie smaczne
kate.500 24.09.2011 16:43
uwielbiam rybki,
ewasylwia 12.08.2011 11:26
smaczne
gosia47-47 12.08.2011 09:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak