Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasoli, jaj i pomidorów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 300 g
pomidor 3 szt.
jajko 4 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
koperek 2 łyżki
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 4 łyżki
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasoli, jaj i pomidorów

Fasolkę umyć, obciąć końcówki. Ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzoną pokroić w mniejsze kawałki. Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić w mniejsze ćwiartki. Pomidory umyć, sparzyć, również pokroić w małe ćwiartki.
Przygotować sos: Majonez połączyć z jogurtem wymieszanym ze zmiażdżonym czosnkiem i drobno posiekanym koperkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Warzywa ułożyć warstwowo na talerzu: fasolkę, jajka, pomidory, zalać koperkowo-czosnkowym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 05.12.2011 17:23
SALATK DOBRE NA KAZDA OKAZJE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak