Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica w maśle

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica 1 kg
czosnek 2 ząbki
masło 1 kostka
pieprz 1/2 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica w maśle

Umyte oczyszczone z błon mięso wkładamy do rozpuszczonego masła z przeciśniętymi ząbkami czosnku.Smażymy przez 20 min na małym ogniu aby masło nam się nie przypaliło i równomiernie obracamy.Po ostygnięciu tłuszcz można zużyć do sosów,a mięso nacieramy świeżo zmielonym pieprzem i solą zawijamy je w folię aluminiową i schładzamy w lodówce aby przed podaniem można łatwo było je pokroić.Taka polędwiczka powinna być wysmażona na zewnątrz a w środku powinna być bladoróżowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 08.09.2012 17:02
taka wieksza porcje zjadlabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak