Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka faszerowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
cebula 1 duża
masło 1/4 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: jajka faszerowane

Jajka gotujemy na twardo.Po ostudzeniu kroimy jajka na pół razem ze skorupkami,delikatnie wyjmujemy środki.Na patelni rozpuszczamy połowę masła i smażymy drobno pokrojoną osoloną cebulę,zdejmujemy z ognia dodajemy drobno pokrojone jajka,doprawiamy solą i pieprzem i krótką chwilę podsmażamy razem z uduszoną cebulą.Farsz nakładamy do pustych skorupek posypujemy bułką tartą.Na patelni rozpuszczamy pozostałe masło i układamy jajka skorupkami do góry smażymy kilka minut na małym ogniu aby lekko zbrązowiały.Można podawać na ciepło i zimno.Danie można sobie urozmaicić dodając do farszu drobno pokrojone pieczarki uduszone z cebulą lub drobno pokrojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 25.12.2011 12:01
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak