Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane mozarellą i bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8
ser mozarella startego 2 kulki
baylia posiekana
pomidor (pokrojony w kostkę) 1
majonez 3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane mozarellą i bazylią

Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowanie zalewamy zimną wodą, delikatnie tłucząc skorupki. Po wystygnięciu, obieramy tak, aby nie uszkodzić białka. Kroimy jajka na pół i ostrożnie wyciągamy żółtka. Żółtka i starty ser rozcieramy widelcem w misce, dodajemy posiekaną bazylię, pokrojone w kostkę pomidory, majonez, ocet balsamiczny. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz nakładamy na białka, dekorujemy małymi listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak