Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
jajko 4 sztuki
mleko 1 szklanka
cukier kryształ 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
kakao 2 łyżki
owoce do dekoracji
galaretka brzoskwiniowa 1 sztuka
cukier waniliowy 1 sztuka
wódka 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Deser na zimno

Masło, cukier, cukier waniliowy utrzeć dodajac po jednym żółtku. Mleko zagotowac i rozpuscic w nim zelatyne, ostudzic. Ubic piane z bialek.
Do masy jajecznej dodawac na przemian ubitą pianę i rozpuszczoną zelatynę, dodać alkohol. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Do tortownicy wylać najpierw jedna masę, jak lekko stężeje wylać drugą, wstawić do lodówki. Przybrać owocami (brzoskwinie, truskawki, winogron - takimi jakie obecnie są i galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 14.09.2011 08:02
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak