Cynaderki wieprzowe

Cynaderki wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nerek

    50 dag
  • kminku mielonego Prymat

    1 łyżka
  • mąki

    1 płaska łyżka
  • szczypta soli i pieprzu czarnego mielonego Prymat

    1 szczypta
  • smalec

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nerki umyć, wymoczyć w wodzie przez 1 ½ godz., obgotować w posolonej wodzie 15 min. Odcedzić, przestudzić i pokroić w plasterki, obtoczyć w mące, usmażyć na tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić, podsmażyć i dodać do nerek razem z kminkiem, pieprzem i solą. Wlać
3-5 łyżek wody, chwilę poddusić. Podawać z kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko lub ziemniakami z wody.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pani Domu

22.05.2012 14:36
nigdy nie jadłam

Pani Domu

22.05.2012 14:36
nigdy nie jadłam

Anna141

10.06.2011 08:23
Muszę wypróbować

AgaS10

29.01.2011 12:29
raczej się nie skuszę:)

szajba2

15.12.2010 15:57
elegancka potrawa

Babciagramolka

14.12.2010 08:50
Nerki dobrze zrobione to majstersztyk

Kasia77

30.11.2010 18:50
Może być dobre...

patusia

28.11.2010 23:52
Nie próbowałam nigdy. Zaintrygował mnie ten przepis. Muszę wypróbować :)

zuzanna6

01.11.2010 07:18
Lubię,chociaż dawno nie jadłam.

Goya

15.10.2010 12:23
nie jadłam tego jieszcze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat