Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

carpaccio z łososia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 20 dkg
parmezan 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
kapary 1 łyżka
cukier
sól
pieprz
woda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: carpaccio z łososia

Na półmisku układamy cienko pokrojone plastry łososia dekorujemy je kaparami oraz startym serem i tuż przed podaniem polewamy sosem.W zakręconym słoiku energicznie mieszamy musztardę ocet winny wodę oliwę sól,pieprz i szczyptę cukru lub małą łyżeczkę od kawy miodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 16.10.2011 12:19
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak