Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki cienkie 8 szt
pieczarki 1/2 kg
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
sól
pieprz
cukier odrobina do smaku
kukurydza konserwowa 1 puszka
fasola biała z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki z pieczarkami

Parówki obieramy z osłonek i kroimy na 4 cm kawałki.
Smażymy na oleju aż się zrumienią.
Pieczarki tniemy w plasterki,
Cebulę i grzyby dodajemy do parówek ,podlewamy kilkoma łyżkami wody ,dodajemy koncentrat, przyprawiamy i dusimy razem około 5 minut.
Pod koniec dodajemy odsączona kukurydze i biała fasole.
Mieszamy i dusimy 2 minuty.
Podajemy z makaronem świderki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 15.06.2012 15:47
bardzo dobre
ben-ka 14.06.2012 08:41
zjadłabym.... a najlepiej jakby ktoś przygotował:)
caroline1983 13.06.2012 22:48
fajne danie na szybko
olkaaa 20.03.2012 08:40
super
Iwusia 11.08.2011 23:21
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak